KEUZES & BEWUST ZIJN

Keuzes, keuzes, het leven bestaat uit keuzes.

Soms heel lastig maar wees blij dat je een keuze hebt of mag maken.

Als je echt geen keuze hebt moet je het doen met wat er is en daar het beste van maken.

Nu kun je zelf kiezen wat voor jou het beste is, hoe fijn is dat?!

 

Door je meer bewust te worden van wat je voelt zul je uiteindelijk betere keuzes kunnen maken.

Alles is een keuze.

Zie keuzes maken niet als een probleem maar als iets fijns, dat scheelt al de helft.

Door bewuster met je gedachten en je gevoel bezig te zijn, blijf je bij jezelf en merk je waar jij behoefte aan hebt, jij bepaalt je gedachten, jij kan je gedachten zelf kiezen.

Jij kan zelf bepalen hoe jij je voelt. Hoe?  Door in situaties jezelf de vraag te stellen, 'hoe voel ik me hierbij?' of 'voel ik me hier goed bij?' 

Zo kun je, door met dit soort (relatief makkelijke) dingen te oefenen, beter worden in het maken van keuzes. Het maakt het leven een stuk relaxter.

 

Hoe doe je dat?

Oefening 1:

Begin bijvoorbeeld s'morgens, als je onder de douche gaat. Vaak pak je zonder na te denken het douchespul dat er staat. Je kunt ook even bedenken, waar heb ik nu behoefte aan, met welke geur wil ik mijn dag beginnen waar ik me goed bij voel of blij van word.

Tip 1Ik heb minimaal 3 varianten en geuren staan waar ik uit MAG kiezen, een mousse, een olie en een crème, allemaal met verschillende geuren. Zo begin ik mijn dag al prettig met iets waar ik blij van word. Probeer het zelf eens en merk wat het met je doet.

Dit is een soort van beginnetje en misschien heel makkelijk of toch niet?

 

Daarna bepaal je, wat trek ik aan vandaag?

Oefening 2:

Ook zo'n  keuze moment, soms heb je het al bedacht en dan trek je het aan maar voel je je er toch niet zo prettig in.

Wat doe je dan? Laat je het maar want de tijd dringt en je hebt haast of kijk je nog even in de kast om te zien of je nog iets anders kan combineren waar je je wel lekker in voelt? Probeer even bewust te voelen. Aan jou de keuze! 

Tip 2: Zorg dat je outfit altijd met iets anders te combineren is. (bijv. zelfde kleuren (ton-sur-ton) of broek met shirt/trui/blouse of rok met shirt/trui/blouse.) wel zin in die trui maar zonder rok, dan de broek.

 

Oefening 3:

Zo ook met je ontbijt, snel een reep, een boterham,  een smoothie,  yoghurt of havermout? 

Waar heb je trek in? Wissel af, dat is nog goed voor je gezondheid ook, dan elke dag maar hetzelfde te eten s'morgens.

Ik vind het heerlijk om met mijn koffie rustig de dag te beginnen, naar buiten te kijken en even helemaal niks te hoeven of te denken. 

Tip 3: Zorg dat je uit 2 ontbijtjes kunt kiezen waar je die ochtend behoefte aan of trek in hebt. Zo ben je bewust bezig met jezelf en varieer je meteen je ontbijt.