Lusteloos of weinig energie?

eekhoorn verstoppen

Soms wil het gewoon even niet, je voelt je lusteloos, hebt nergens zin in.

Wat doe je dan?

Ik heb gemerkt dat, het er laten zijn en er aan toe geven beter werkt dan je ertegen te verzetten of in de weerstand te gaan. (ook al doe je dat soms onbewust)

Weerstand kost ten 1ste meer (negatieve) energie en ten 2de maakt het je niet blijer. Door het gevoel te accepteren dat het er is en het te laten, geeft dat wat meer rust. Bedenk: morgen is er weer een nieuwe dag.

Maar het betekent niet dat je er niks aan kunt doen. Ik probeer dan toch iets te ondernemen om niet in het vervelende gevoel te blijven hangen. Toch even naar buiten (ook al kost dat veel moeite), toch even een fijn muziekje opzetten of een leuke (teken) film kijken. 

Daarom is het van belang om te weten wat je een blij-gevoel kan geven, juist voor deze momenten of periodes. Dan heb je een soort hou-vast en kun je op andere gedachten komen, al is het maar iets kleins.

Je gedachten bepalen namelijk hoe jij je voelt en jij bepaalt je gedachten.

Je mindset is zo belangrijk en alleen JIJ kan daar verandering in brengen. Dus niet een situatie (hoewel die wel een soort afleiding kan geven in sommige opzichten).

Jij kunt je eigen gedachten zelf sturen. Door te denken hoe je zou willen denken of wat je zou willen denken.

Ja denk je nu, lekker makkelijk gezegd...

maar heb je het ook al geprobeerd?

 

Waar ik veel aan gehad heb is het boek: Master your Mindset van Michael Pilarczyk.

Eigenlijk zou iedereen dit gelezen moeten hebben, het brengt je zoveel verder op het gebied van positief denken.

Zie een andere blog over meer bewust worden

 

Maar als je denkt dat een cursus bewustwording of mindfulness meer voor je is, kun je deze vorm kiezen. Het is waar jij je goed bij voelt en wat bij je past. 

Eerst het 1 en dan het ander kan natuurlijk ook. Je blijft dan met je eigen zelfontwikkeling bezig en dat is belangrijk als je wil blijven groeien.

Ikzelf kan er niet tegen als ik 'stil' kom te staan, dan word ik onrustig en voel dat er iets moet gebeuren en dat ik weer actie moet ondernemen, door een cursus te doen of een boek te lezen bijv.